- tema: sommar-

Det finns ett forum för stämplare, Stämpelsnack.se, där det finns mycket matnyttigt om allt som har med stämplar att göra.
Jag drog igång en ATC-swapp där och var och en som deltog skulle göra 9 st. ATC, dvs små kort i storleken som hockeykort/Pokemonkort. Temat skulle vara sommar, och man fick göra lika eller olika kort.

Mina 9 bidrag ser ut så här.


-turkost för hela slanten-


Ett beställningskort till en jubilar. Jag fick gärna använda turkost på kortet. Och det gjorde jag. Jag har börjat gilla den färgern mer och mer, turkost är en otroligt fin färg.
Så somrig och fräsh!

Så det var ingen svår utmaning.
Jag gjorde kortet utifrån en skiss på Svensk Scrapbooking, ett forum där det just nu pågår en Midsommarcrop. Dvs det finns ett gäng tävlingar och utmaningar där som man gärna får hoppa på. En av utmaningarna var just att skapa ett kort utifrån en skiss. Klicka HÄR så får du se skissen och hela den utmaningen.Stämpeln kommer från Stampendous och jag har färglagt med ProMarkers och blommorna är piffade med lite glitterlim. Bokstäverna är stansade i dekorgummi med QK-bokstäverna Abigail classic, fjärilarna är Martha Stewart. Mönsterpappret har några år på nacken, men passade fint till detta sommarkortet.


Helgens citat:
Axel: Mamma, vad betyder handikappad?
Mamma förklarar pedagogiskt, och exemlifierar det hela med någon som tex har en arm som inte fungerar som den ska.
Axel: Finns det något som heter benikappad?

-student 2010-

Våren har gått i ett rasande tempo.
Anders jobbar som lärare och har betygssättning och alla andra möjliga och omöjliga happenings som ska ske under de vackraste och finaste månaderna. Och för mig på förskola är det än den ena avslutningen än den andra just i maj och juni. Dessutom ska våra egna barns avslutningar på skola och diverse fritidsaktiviteter trixas in så att alla blir glada och nöjda.

När så semestern kommer är det som att luften går ur er. Det tar några dagar innan man ens kan tänka på vad man ska hitta på under sommaren. Jaha, är det fullbokat där, bara den dyraste stugan kvar där.... Vi är ändå priviligierade som har vårt eget paradis på jorden dit vi kan styra kosan utan alltför stora planer.

Iallafall, detta var en lång utläggning inför kortet som jag tänker visa idag. Ett kort som jag gjorde till en student för några veckor sedan, hittade det i bland mina foton och upptäckte att jag inte hade bloggat det.
Stämpeln kommer från Pysselmyran och jag har färglagt motivet med ProMarkers, blommorna är Retrostansen liten, bokstäverna är Paige mini, den blå ramen är Spellbinders, papper från lite här och var i mina högar.


-storasyster-

Nu har barnen haft sommarlov i en dryg vecka. Det går snabbt att ändra på dygnsrytmen, kvällarna är ljusa och de blir lätt långa! Men det är härligt och precis som det ska vara!

För några veckor sedan gjorde jag ett kort till en storarsyster.Stämpel från Greeting Farm, motivet är färglagt med ProMarkers, papper och brads från diverse samlingar, blommorna är utstansade med Retro punchen small, bokstäverna är QK Paige mini. Lite glitterlim för att piffa till det hela.-same, same but different-

Fler kort som överlämnades igår på skolavslutningen.
Här använde jag mig av distressrutor, de är riktigt roliga att göra. Titta gärna på filmen som är i det tidigare inlägget, så ser du hur man går tillväga.
Stämpeln med vete kommet från Pysselmyran och texten är från Magnolia. Jag har använt mig av Distressdynor när jag har färgat in rutorna. Fjärilen är en punch från Martha Stewart och den har jag stansat i två olika lager. Övrigt material kommer från mitt samlade lager av pysselmaterial.

-distressrutor-

Här kommer en film där Ulrika och Marie tydligt visar hur man gör distressrutor.


-sommarlov-

Ja, idag har det varit examensdag här i krokarna. Nu har barnen sommarlov!

Normalt brukar vi vara utomhus på skolgården och fira, men regnet gjorde att skolan delat upp avslutningen på två olika ställen i år. Som tur var kunde Anders vara med i år, (en lärares dilemma - det är inte alltid de kan vara med på skolavslutningarna) annars hade jag fått klona mig för att kunna vara med på båda barnens avslutning.

Jag gick med Axel till avslutningen som var i idrottshallen. Det var pampigt där med 6:orna som tågade in till musik och som sedan fick en varsin ros av förskoleklasseleverna. Jättefint. Men jag hade önskat att jag hade fått se Isak och hans avslutning också, han spelade trumpet där tillsammans med andra blåsare. Men man kan inte få allt!

Kort hade jag med mig till lärarna från alla barn i de olika klasserna.
Här kommer de som jag gjort till de i Axels klass.Stämpeln kommer från hÄnglar och stÄnglar och motivet är färglagt med Promarkers. Den bubbliga mattan är en utstansad Spellbinder Label Eight och bokstäverna är utstansade QK Paige mini. Blommor, papper, brads mm kommer från mina lådor...
Stämpeln kommer från Magnolia och motivet är färglagt med Promarkers. Bokstäverna är QK Paige mini. Cirkeln har jag skurit ut mha mina Coluzzlemallar. Mönsterpapper, wellpapp och rosor från min samlling.Dagens kommentar:
Mamma: "Har du hört ordet k*k någongång?"
Axel: nej, men jag har hört ordet kruka!

RSS 2.0