-regn och rusk-

Regn och rusk, nu är hösten här!
Så känns det! Vad det har blåst och regnat inatt! Ett tag trodde jag att träden skulle rasa över huset. Speciellt den björken med hackspettehål lite här och där. Men träden står kvar och huset är intakt.

Isak fyllde 10 år i somras. Och har man en mamma som scrappar och gör kort till alla andra jubilarer förväntar man sig ett kort. Jag gillade att göra stafflikorten, så det blev ett sådant här också.

Lila och orange, och så lite papper från min spillbitshög...
-bloggfavorit vecka 33-

Jag har en blogg i min blogglista som jag ofta besöker för att få inspiration till mitt kortmakeri.
Rapport från ett skrivbord heter bloggen.

Jag vet att jag kommer hitta fina kort när jag ser att bloggen är uppdaterad och jag blir aldrig besviken.
Korten är välarbetade men ändå ganska enkla, utan alltför mycket dekorationer. Men detaljerna finns ändå där, på ett smakfullt sätt!


Här kommer några av mina favoriter.Klicka HÄR och besök bloggen om du är nyfiken på mer!


-bloggfavoriter-

Jag har skapat en ny kategori här i min blogg, bloggfavoriter.

Jag har länge haft tanken att jag skulle vilja skicka mina läsare vidare till mina favoritbloggar. Jag har en ganska lång lista med bloggar som jag följer regelbundet och det finns en sådan skatt där ute. En kreativ skatt som jag vill visa andra!
Ett krav för att jag ska visa upp en blogg här är att den inspirerar mig på ett eller annat sätt!

Håll till godo!

-det blåser i träa idag-

Oj, vad det blåser idag. Regnar gör det också.
Men det passar bra, för idag har vi haft en riktig slappardag.
Barnen hämtades hem igår från Långserud. de har varit där sedan midsommar. isak hade nog gärna velat stanna kvar ett tag till, friheten och sommarlovet är ju på väg att ta slut. Men Axel han längtade hem till sina leksaker. 
De leker för fullt, har inte hens klätt på sig ordentligt med kläder. Men vad gör det, vi är ju lediga!

Och jag packar upp alla väskor som har blivit liggande från sommarens alla äventyr. Tvättmaskinen har gått en gång och alldeles nyss när jag skulle hänga tvätten upptäckte jag att vattnet blir stående i brunnen. Inget vidare.
Anders är i affären och jag gissar att pulsen är lite högre än normalt just nu efter viss information från mig...

Usch. Sådana här saker ska bara fungera på som vanligt. Det är precis som med bilar och datorer, de borde bara gå och gå utan problem. Det är så jobbigt när det blir något haveri någonstans.
Tack och lov så är det lördag idag och inte vardag och arbetsdag. Hoppas att det inte blir dyrt, det är ju min födesledag härnäst.

Jag har under sommaren gjort två kort till ettåringar. Jag gjorde korten under några mellanlandningar här hemma i Skattkärr, så jag hade färdigmålade motiv som jag utgick ifrån.
-verkligheten är ikapp-

Japp, så var den långa sommaren slut. Jag började jobba i måndags. Väckarklockan ringer på morgonen. Snart är allt det där rutin igen.
Barnen är kvar i Långserud hos farmor och farfar och alla kusinerna. Och traktorer. Och kossor. Och hund.
Snart är vardagen ikapp dem också. På måndag börjar skolan.

Vi har tillbringat nästan hela sommaren i Långserud. Har bara åkte hem för att klippa gräs och tömma brevlådan lite då och då.
Där på landet är det tyst och lugnt och inga måsten eller krav.
Och inget internet.
Tänk att det går att leva utan internet, även om man snabbt inser hur man kan styra upp sitt liv utifrån dumburken. Här finns recept, nyheter, TV-tablå, information och vänner.... Men man överlever utan internet, faktiskt!

Det är pga denna internetlösa sommar som bloggen har legat i träda. Inget har hänt här. Men jag har pysslat och jag har fotat mina pyssel. Tänkte börja med att visa ett kort som jag gjorde i början av sommaren till en jubilar som fyllde 40 år. Det var mitt allra första stafflikort och det var jätteroligt att göra så det blev några fler under sommaren.


Stämpeln kommer från hÄnglar och stÄnglar och motivet är färglagt med Promarkers.
Dagens citat kommer från ett barn på jobbet idag:
- Nej, tack, nu är jag mätt, säger den vuxne efter en mängd protioner av sandkakor och som ett sätt att avsluta leken.
Barnet går iväg lite trumpet men kommer strax tillbaka:
- Hallå, du kan inte vara mätt, för det är bara på låtsas!

RSS 2.0