-längtan till landet-Idag är det Valborgsmässoafton!
Valborgshelgen kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat och varje valborgsmässoafton kl.15:00 kommer mina tankar att gå till Stora Torget i Karlstad, till min studenmössa, till alla mina körvänner, till Erik Rynefors, till biskop emeritus Bengt Wadensjö till min studentid......

Allt detta var så positivt och ger mig så härliga minnen!

Kl.15:00 var det samling på Stora Torget i Karlstad, vårsånger, vårtal, mösspåtagning. Mösspåtagningen som var så viktig för alla korister. Den fick nämligen inte tas av under några omständigheter innan kl.15:00 nästkommande dag.
Direkt efter torget vallfärdade vi alla sångare hem till biskopen. Där bjöds det på varm korv i hans trädgård, någon gång fick vi gå in då vädrets makter inte lät oss vara ute. Vilken generositet, närmare 80 studenter i en vacker och grönskande trädgård.......
Efter det åkte killarna tillika Sällskapet CMB iväg på egna sjungningar och vi som blev kvar/Söt Likör åkte iväg på vårt.
Framåt kvällskvisten eller nästan natt var det dags för festen som varade länge, länge. Tänk att man aldrig blev trött?
God mat, mycket sång, många gyckel och underbara vänner underhöll en under alla timmar som följde.
Kl.07:00 (kan ha lite felaktiga tider, mitt minne sviker mig) var det dags för frukost nr.1 och senare kl.09:00 var det dags för frukost nr.2. Sedan fram på förmiddagen tog vi oss på olika sätt till Borgmästarudden för att ligga i solen och jäsa, bygga drakar inför drakflygningstävlingen, titta på de stackars krakar som sprang efter diverse fotbollar etc. etc. Det hela handlade om att ha mössan på huvudet och hålla sig vaken.
 Vid 12-snåret var det dags för picknick i det gröna. Danne kom med potatissallad och kycklingklubbor och de (efter några år "vi") som inte varit kvar hela natten började ansluta till gänget för avslutnningen på valborgsfirandet.
Kl.15:00 var det uppställning för alla som hållit igång sedan mösspåtagningen. Då var det dags för "Mössa av". Vinnare i årets valborgsfrisyr avgjordes och årets "Vårsångare" och "Årets Ulla" korades.

Glad Valborg på er alla! Gå ut ikväll och leta reda på en Valborgmässobrasa och lyssna på lite körsång. Sången är inte bara ett nödvändigt ont, det är en välkomsthälsning till våren. Lyssna på texterna!

-doraline har fått en kompis-

Men vad ska han heta? Gå in på Motivets blogg och var med och tävla!


-glad påsk-

En lite smått försenad påskhälsning från mig kommer här.Papper kommer från....... Papper och Så´nt - vilken skräll, va? :-)
Stämpeln är från hÄnglar och stÄnglar. Detta är mitt första fösök att måla med Tombowpennor. Det var spännande och lite ovant att få till skuggningar som jag brukar kunna när jag målar med distresser. Men övning ger väl färdighet...?

-ledig-

Igår tapetserade jag Isaks rum. Nu är det inte mycket kvar av det projektet. Tak- och golvlister, lägga golvet och sist men inte minst fixa fönsterfoder. Sedan flyttar han in på riktigt - vi får kanske ha en invigningsfest!
Såhär ser det ut just nu, griffeltaveldörren är på plats och invigd. Golvplattor ligger på prov mot tapeten, jag tror att vi väljer den ljusare av de två vi har tagit hem.

Är det någon som har en idé hur vi ska kunna måla bort tapetskarvarna mellan alla våder? Jag har testat att måla med min mörkgrå Promarkerpenna, men den fäster inte på vinyltapeten. En svart spritpenna lämnar lite för mycket svart färg efter sig. Hade jag vetat, hade jag kunnat färga in kanterna innan jag satte upp våderna på väggen!Tapeten hittade jag efter inspiration HÄR! Känns som om man apar efter, men jag är så glad att vi hittade en kul svart tapet. Svart var nämligen Isaks önskemål, och det var inte så lätt att hitta en kul och snygg svart tapet som passar till en 9-åring! Detta är vi alla nöjda med!
Jag har ett gäng bloggar i min blogglista, jag besöker dem lite då och då och idag hittade jag ett kul test här. Man skulle skriva in ord HÄR och sedan se hur många ord man skriver på en minut. Mitt resultat blev 27 ord/minut, en hel del stavfel däremot såg jag. Typiskt mig!


27 words

Speedtest

Edit: bilden syns tydligen inte när jag publicerar den på nätet. Varför den inte gör det vet jag inte... Konstigt!


-våren är i antågande-

Fortfarande finns det en hel del snö och is i vår trädgård, jag längtar tills det går att kratta och fixa ute i trädgården.
Inomhus börjar mina pelargonior vakna till liv. Jag ids inte knipsa bort knopparna, även om jag vet att jag borde.
Denna bilden kommer från min fotoblogg. Jag har utmanat mig själv att ta ett foto om dagen som speglar mitt liv under hela 2009.
Jag lägger inte upp ett foto varje dag på bloggen, men jag fotar varje dag. Gå in och kika om du är nyfiken! Klicka HÄR!


-cupcakes-

På träffen i lördags gjorde jag några kort med papper från Papper och Så´nt. Jag kan verkligen inte få nog av dessa prickiga papprena. Det som stör mig är att jag inte köpte fler när jag hade dem framför näsan i Vickorias butik på Värmlandsträffen i lördags. Bara plocka och köpa, men gjorde jag det?
Svar: Nej!

Och mitt gula och orange papper är slut... *gråter*.
Men det gååår ju att handla på nätet också... dessutom hittade jag lite fina matchande randiga papper i REA-kategorin. Man kan slå två flugor i en smäll har jag hört!
-FBK-tränaren slutar-

Dagen före första finalspelet!
Vem tar över tränaransvaret?
"En kandidat kan vara Glennert som inte gör så mycket nu."
"Han har sett mycket hockey i sina dar."

Titta på hela intervjun genom att klicka HÄR!

Titta sedan i almanackan, vilket dag det är idag!
Men glöm för all del inte att hålla tummarna för att Färjestad ska vinna!


-vinterbarn-

För ungefär en månad var jag på kryssningen med stort K. Jag gjorde några LO´s som jag inte har visat upp ännu. Bla beror detta på att jag inte kan konsten att scanna dessa stora alster på ett snyggt sätt. Och fota när det är mörkt går inte, då få man bara massa blixt på fotona. Men idag är jag hemma på dagtid och solen skiner och jag kunde fota.
Här kommer en LO som jag gjorde. Snöflingorna gnistrar och glimmar, men naturligtvis syns det inte här!


RSS 2.0