-oktober = rosa-

Japp, imorgon är det oktober. Det betyder rosa. Rosa Bandet.
Kampen mot bröstcancer drar igång med sin kampanj igen.På många ställen finns det auktioner där de inkomna pengarna går till cancerforskning.

Tänk efter innan du går vidare och säger nej. Alla bidrag är viktiga, små som stora!

ScrapAddicted har en rosa månad, titta HÄR!
Pyssel.net kommer att ha auktioner av olika handgjorda saker, tex smycken, kort, stickat mm. Titta HÄR!!
HÄR finns många rosa saker...

-på det femte gäller det-

Nu har jag nattat barnen och nu kan jag visa ytterligare några av mina kort.
-ett, två, tre, på det fjärde ska det ske-

Jag har massor av kort som jag gjort under den senaste månaden. Kan inte lägga in alla nu på en gång, men jag bjuder på några smakprov, andra kommer så småningom.
Jag har inte haft tillgång till min scanner, så jag har fått fota allt. Detta gör att kortenblir i olika vinklar och i konstiga färger, men mottagarna har originalen och det är väl det viktigaste... :-)-wow-

Om du funderar på vad du kan göra med alla tändstickor efter att du använt askarna till små paket... :-)

Denna bildern hittade jag HÄR!

-i ur och skur för hela slanten-
Imorgon åker jag på Höstglöd, eller Mareld som de döpt om det till nu i år.
Höstglöd är en slags konferens, eller en storträff för alla I Ur och Skurare i Sverige. Vart tredje år är det dags. Sist var vi uppe i Kiruna och det var en härlig upplevelse.


I år åker vi ner till Marstrand och det ska bli spännande.


Den mesta tiden kommer vi att tillbringa på fästningen.

Vad sägs om Vikingamiddag på fästningen?

Vi har fått lotten att sova på Båtellet. Det ska nog bli bra det också.
På söndag kväll är jag hemma igen. Säkerligen trött och glad.


Bilderna har jag lånat från några websidor om Marstrand och Carlstens fästning.

-min dator är hos doktorn-

Jag hoppas att den blir frisk igen. Vågar inte ens tänka tanken att den skulle vara död. Tänk om....!!!
Att jag inte lärde mig min läxa i somras att spara alla bilder och annat viktigt på andra ställen. Då klarade datorn s ig utan en skråma och jag hoppas att det är så nu igen!
Jag lovar att bättra mig och göra säkerhetskopior bara min dator överlever. Alla mailadresser kan jag strunat i, likaså länkar och andra favoritsidor.
Men mina foton vill jag så gärna ha..............

Jag kan dessvärre inte visa några av de kort som jag har gjort. De ligger i kameran och jag har minimal möjlighet att klippa och bearbeta bilderna för visning här i bloggen. Jag ber att få återkomma.

På ett pyssel-forum finns det en tjej som håller på med en marknadsundersökning. Vill du delta så gör gärna det genom att klicka dig vidare HÄR!

-swap-

Jag var för ett tag sedan med på en skiss-swap på Pyssel.net, ett forum för pysslare av olika sorter.
En swap är en organiserad byteshandel. Någon tar tag i det hela och blir swapvärdinna. Hon (det är ju inte så många karlar med i denna hobbyn) bestämmer reglerna och efter det kan man själv välja att delta eller inte.
Oftast ska man skapa något. Tex. receptkort, julkort eller som nu skisskort.
Om det finns 10 platser i swappen gör var och en 10 likadana skisskort. Dessa skickar man tiillsammans med ett returkuvert och returporto hem till värdinnan innan deadline.
Värdinnan sorterar sedan alla bidrag, alla får ett bidrag från var och en av deltagarna. Värdinnan skickar tillbaka skiserna och man får hem en rolig samling av olika alster.
Jag har svårt att stå emot swappar. Nu var det skisser, men jag ha också hoppat på en swap där man ska byta till sig recept på vegetariska soppor.

För mig handlar det om att få hem inspiration och se hur andra har gjort med ditten och datten.


Jag har bundit ihop mina skisskort till en liten bok. Valde en väldigt enkel utformning.
Sedan har jag gjort några "dra-ut-kort". Det som mamma fick på sin födelsedag glömde jag naturligtvis att fota. Men igår gav jag bort ett som jag kom ihåg att fota minutrarna innan vi skulle åka.


-vad vore en mässa i Göteborg-

... alldeles underbar!
Japp, nu är väl alla andra i Göteborg på mässa. Men inte jag!
Bussresan som jag försökte anordna blev inte av pga för få anmälningar. Och jag kände då att jag själv egentligen inte orkade åka fram och tillbaka bara för en dag. Så jag struntade i att ens planera för ett mässbesök. Men detta ångrar jag nu!

Fick för ett par timmar sedan ett telefonsamtal från min syster som är där... Varför åkte jag inte? Det hade ju varit så roligt!! Men nu väntar jag på vintermässan istället!!
Äntligen kan jag blogga dessa bröllopskorten som jag gjorde för ett tag sedan.
Naturligtvis scannade jag innan jag upptäckte stavningsmissen på Erica. Det skulle ju stavas med "k". Jag ändrade, men glömde att scanna efteråt....

På dessa två korten har jag först stämplat hjärtan och sedan maskat för att färglägga bakgrunden och stämpla på bröllopstexten. Lite pyssel, men det är roligt!
RSS 2.0