-får vi bada i sjön-

Japp, det är väl bara att inse att sommaren är här!
Igår var det dags för simskoleavslutning för Isak. Hela juli månad bjuder Karlstads kommun på gratis simskola vid badplatsen. Isak och några fler tappra själar har varit där troget varje morgon kl.11. Och igår var det finaldags då alla barn med syskon och familjer bjöds på fika. I hällande regn!
Förra sommaren var det strålande sol varenda dag... i år har de dagarna varit lättaräknade!

Trots all blöta har barnen haft roligt. Igår var de ute och lekte och efter ett tag kom de in och frågade om de fick göra en sjö i sandlådan. Ja, varför inte? När de återigen kom in för att fråga om de fick bada i sjön gick jag ut för att titta vad de höll på med...

image307

image308

image309

I natt åker vi mot Stockholm för att ta en tur till Muminlandet på andra sidan Östersjön.

Jag har inte hunnit göra ett nytt hjärta, jag har inte glömt bort att jag lovat göra en fin beskrivning... :-)

-snart gör jag ett hjärta igen-

Jag har fått frågor om hur jag har gjort mitt hjärta som jag visade i ett tidigare inlägg här i bloggen.
Jag ska försöka mig på en pedagogisk beskrivning med foton och allt. Återkommer efter kvällen när jag har snurrat, snirklat och fotat lite... :-)

Än så länge får ni nöja er med ett lite mindre hjärta i sliver och vitt.

image306

-swappat atc-

Jag har deltagit i en swap som Hellen haft på Annas Scrapbooking. Här kommer mina fem bidrag:

image299

image300

image301

image302

image303


-rockin´girl blogger-


Jag har blivit tagen/utnämnd av Eldh,  Rockin' Girl Blogger. Jag blev jätteglad och smickrad! Tack så hemskt mycket för utmärkelsen!

image304

Nu ska jag skicka den vidare till några som inspirerar och berör mig. Det var inte lätt att välja, jag skulle vilja utnämna hela min blogglista, men det går ju inte... Men 6 nomineringar vågar jag mig på, flera av er finns i min närhet på ett eller annat sätt!

Cathrin för alla inspirerande kort och blogginlägg!
HeleneV för att hon är en utomordentligt duktig och ambitiös scrappare.
Lillasyster fastän jag vet att hon inte kommer att engagera sig här förrän hösten kommit på riktigt!
Agneta för nyfikenhet och vilja att testa nya saker.
Thezzan för alla fina kort jag hittar i hennes blog.
Mariante för underbart scrappade alster och en blog som jag inte kan hålla mig ifrån.

Fortsätt blogga!!

-pärlor och ståltråd-

Är hemkommen från ett par dagar i stugan i Långserud. Tidigare har jag släpat med mig stämplar, färg och papper för att ha och pyssla med på kvällarna. Men det blir alltid så mycket att packa och släpa på.
Så jag funderade på om jag inte kunde ha något annat att pyssla med där.

Köpte lite ståltråd i fredags innan vi åkte och så tog jag med alla mina pärlor. Med inspiration från Hopetossa så skapade jag några hjärtan. Jag hann med en hel del hjärtan, några har jag redan gett bort och andra har jag i min låda. Jag har bara fotat ett av dem, det som Isaks kusin J fick, hon valde själv färg. "Åh, har du guld!?" Så guld fick det bli.
När lillasyster M fick se hjärtat ville hon också ha ett, så det fick bli ett rosa till henne.... Man kan ju inte bara göra ett hjärta till en av syskonen... :-)

De är ca 15 cm höga.

image297


-en ros-

Jag köpte 7 röda rosor till Isak på hans 7-årsdag, måste få visa en idag bara för att det är onsdag, snart torsdag... :-)

Köpte rosorna på Blomsterlandet och då fick man tydligen varannan ros gratis, nr.1, nr.3, nr. 5 osv. Jag funderade på att fråga om jag bara kunde få köpa de ojämna rosorna... ;-)

image297

Dagens kommentar: "Åh, jag vill bli som han när jag blir stor!"

Isak & Axel (som håller med allt som storebror säger) sitter varje måndag och tittar på Ernst när han bygger i Sommartorpet på TV. "Varför vill ni bli som han då?" frågar pappa Anders som inte är alltför förtjust i varken Ernst eller tanken på att barnen ska bli som honom.
"Jo, men han tycker ju om naturen precis lika mycket som vi gör!" 

Puss på er barna!

-ögonfröjd och godis för själen-

Jag utökar min länklista med några länkar, först till några kortmakare och scrappare Eva, Lenalandis, Lenas pyssel och Lilla Anna Pysslar.


Men jag har även hittat till en underbar blogg där jag fastnade länge!
Gå in och kika hos Hoppetossas hem och hemligheter. Där skulle jag vilja krypa in och kika på riktigt!

-etiketter på kort-

Jag hittade för ett tag sedan både i en tidning och på nätet en härlig teknik att göra kort på. Man stämplade och färglade på vanliga vita etiketter och förde sedan över dessa på kortet.
Jag sparade idén i ett fack någonstans bland alla sparade idéer. Men igår fick jag syn på ett jättefint kort som Agneta gjort med just den tekniken och jag blev sugen på att prova.
Här är mitt resultat...
Den som fyller 30 år den 10/7 behöver inte scrolla ner för att tjuvkika på kortet... :-) Klarar du den uppgiften?Snart.....


 

Snaaaart.................Thomas.............................. det är inte du som scrollar väl?
Nu.............

image295


-vänerträffen andra omgången-

Äntligen är planeringen i full gång! Vänerträffen kommer att gå av stapeln i höst igen, närmare bestämt lördagen den 29 september.
Upplägget kommer att vara liknande det som var i våras med tävlingar, utmaningar, butiker, mat och trevligt sällskap!
Det går inte att anmäla sig ännu men håll utkik på hemsidan efter mer information.

image294

-isak 7 år-

Isak fyllde 7 år igår.
Vart har åren tagit vägen? Det känns som om det var alldeles nyss som han var en liten, liten räka som vi bar runt på. Idag är han så självständig samtidigt som han fortfarande är liten...

Ja, ja... så är det. Tur att barnen blir äldre så att man vet om att man själv blir det också... :-)

image293

-landsbygdens dag regnade bort-

Jahapp, så blev det med det. Jag gjorde kort för glatta livet i fredags inför försäljningen på Landsbygdens dag i Långserud som var igår. Det regnade. Inte lite, utan rejält! Och med regnet försvann köpkraften... :-)
Två kort fick jag sålt, men jag har ju resten kvar... :-)

Här är ett axplock av de nyaste korten. De är ganska enkla, jag har valt att låta dem vara så. Då finns möjlighet att göra dem personliga i efterhand med ett namn eller datum eller så samtidigt som de går att använda som de är.

image287

image290

image289

image288

image291

image292


Dagens kommentar:
"Måste vi ha flytväst på oss då?"

Vi diskuterade vid frukost idag vår resa till Muminvärlden senare i sommar då vi ska åka färja Stockholm-Åbo och Axel funderar hur säkerheten går till ombord.

RSS 2.0