-the rose-

Jag har ett riktigt förmånligt jobb, där jag allt som oftast kan vara utomhus och njuta av årstidernas växlingar. Jag är förskollärare I Ur och Skur.
Idag har jag varit i skogen med de äldsta barnen, vi har varit på Mulle.

När vi satt där och åt av vår medhavda matsäck, jag njöt av mitt kaffe, så såg jag alla lönnlöv som låg spridda runt mig. Jag kom att tänka på en bild som jag sett för några dagar sedan och jag började vika och snurra löv.Naturligtvis hade jag tömt min ryggsäck på allt vad snören heter, men det gick hur bra som helst att knyta ihop rosen med hjälp av en bit plastpåse... :-)

Efter denna första rosen, fick jag göra en varsin till alla barnen. Det var lite klurigt att snurra, så de fick hjälpa till med att plocka löv till sin egen ros.


Visst blev den vacker?
/Veronika

-metalltejp-

Ytterligare ett inlägg från träffen som var förra helgen.

Jag hade med mig ett gammalt metallpennskrin som jag hade planerat att göra om och piffa till lite med hjälp av metalltejp, eller aluminiumtejp.
En av utmaningarna visade sig vara att göra något altrat, dvs göra om något eller göra något annorlunda - inget kort eller LO. Men temat var flaggspel eller vimplar med minst 3 vimplar.

För att kunna passa in både mitt planerade projekt och utmaningen så fick jag dekorera asken med ett gäng vimplar.

Denna tekniken att dekorera med saker som har lite struktur och sedan klä allt med metalltejpen är så läcker. Det kan se ut som hej-kom-och-hjälp innan. Men så fort tejpen är på så skre en förvandling och det blir så snyggt!

Ovansidan till min ask ser ut så här:
Några detaljbilder:
Inspiration till min plåtask har jag fått från min vän Tesa, som bloggar på två olika ställen. Dels sin egen blogg, men också Tesa Tipsar. Klicka på namnet så kommer du till beskrivning hur hon gjort använt sin metalltejp.

Med denna asken vann jag första pris i ytterligare en tävling... Jag är hedrad och glad! :-)
Har du inte provat tejpen, så gör det!

/Veronika

-tänkte du åka med mig i bilen hem-

Så lyder den lilla texten på min LO här nedanför.

Fotona är på Anders när han deltog i Tjurruset här i Karlstad i september 2011. När vi mötte upp honom efter loppet så såg han ut såhär. Jag tänkte bara hur 17 vi skulle få med honom hem, han hade ju planerat att duscha hemma!Denna LO gjorde jag också till en utmaning på träffen. Utmaningen var att med inspiration av ett foto göra en LO. Fotot var på en liten krypande bebis med texten STINKY på byxorna där bak.  Jag hittade dessa bilderna och tänkte att det är bättre att göra en LO alls, än att strunta i det. Så jag körde på.

Jag kom tvåa i tävlingen... Lilla jag som aldrig vinner... :-) Glad blev jag! Och jag är nöjd över LO:n. Enkel men ändå talande.

Jodå, han fick åka med hem, men han fick byta kläder först!

-cyperns flagga-

På träffen var en av utmaningarna/tävlingarna att skapa ett kort eller en LO med en flagga som inspiration. Vi fick välja bland fyra olika flaggor och jag såg direkt potential i Cyperns flagga.Visste att jag hade plockat med mig en gammal favoritstämpel från början av min scrap- och stämpelkarriär. En stämpel från Octoberstamps föreställande ett eklöv.
Sedan funderade jag ett tag på vilken textstämpel jag skulle ha. Hade tänkt mig en textstämpel från InkyWings med enbart ordet "höst" i enkel skrivstil. Men jag kunde verkligen inte hitta stämpeln!
Så tillslut hittade jag denna passande texten från Prickiform.

Så här blev mitt kort tillslut.Och vet ni vad?

Jag vann första pris i tävlingens kortklass! Jag fick flest röster av alla! Lilla jag.....?
Jag blev så glad och hedrad!

Tack!

-bebissjuk-

Två inlägg på en dag... oops, är jag sjuk mån tro?

I förra inlägget skrev jag om träffen som jag var på förra helgen och jag ska fortsätta lite på temat.

Jag skapade mer än jag brukar på träffar. Har svårt att fokusera på det jag vill göra när det är så många man vill prata med och så mycket att titta på. Men denna gången fick jag endel gjort.

Jag börjar med att visa ett kort som jag gjorde till en skisstävling.Själva kortet gjorde jag till min kollega som fick barn för en dryg vecka sedan. Jag tycker så mycket om denna lilla ängelstämpeln, speciellt till bebiskort.
Och jag som, i mitt yrke och även privat, är mycket genusmedveten vill så gärna göra riktigt rosa kort alternativt blå kort till de nyfödda bebisarna. Jag tillåter mig själv att göra det till bebiskorten, för övrigt finns det ingen pojk- respektive flickfärg given.
När dog min sons passion för den rosa färgen?

-scrapmässa och träff-

Förra helgen var jag på scrapträff och mässa som arrangerades här i Karstad av Svensk Scrapbooking. Det var en riktigt härlig helg full av vänner, pyssel, shopping, skratt, kreativitet, inspiration osv osv. Helt perfekt mao. Inte konstigt egentligen att jag somnat i soffan före kl.21 i dagarna fyra efter helgen!


Här är en bild på mig från helgen som var, det är vännen med skaparfingrar som har tagit fotot.


Vännen tillika bordsgrannen Therese.
Vännerna och glädjespridarna Andrea och Malin.
Bäst vi satt där och pysslade kom en tidningsreporter och en fotograf in i rummet där vi satt. Självklart frågar de mig om de får ställa några frågor...
Klicka HÄR för att se reportaget. Min vän Tesa var snabbt upp med kameran och förevigade från andra sidan bordet.

Jag har lånat bilder från Tesa Pysslar.

Nu väntar jag ivrigt efter att kunna anmäla mig till vårens träff. Men vi fyra ska ju åka på Scrap-on-tour någonstans... Frågan är bara vart och när ska vi åka?

RSS 2.0