-carpe diem-

Jag bor ju uppe i Värmland nu, har bott här sedan augusti 1993 då jag åkte upp i min lilla röda WV Golf för att börja förskollärarutbildningen på Högskolan i Karlstad.
Jag träffade Anders, vi blev tillsammans, förlovade och gifte oss och nu bor vi här tillsammans med våra två pojkar.

Innan dess bodde jag i Tranemo som, enligt de flesta som gissar, ligger i Småland. Men faktum är att Tranemo ligger i Västergötland, med 10 km till den småländska gränsen, alt. 22 km till Gislaved. (Jag har fått mail från viktiga personer i Tranemo om de exakta uppgifterna)

Hur som haver så gick jag på gymnasiet i Borås.

Nu kommer poängen, i Borås ligger ett antal trevliga scrap- och stämpel-butiker. Ni som är inne i svängen vet säkert vilka jag menar. Men nu vill jag skicka er vidare till Forma Hantverks relativt nya insiprationsida, Pysselrummet.Där finns mycket inspiration att hämta. Dessutom kan man vinna om man har turen på sin sida. Det gäller bara att skriva kommentarer lite då och då under de olika tipsen.

Jag kommenerar när jag hittar något kul, och jag upptäckte precis att jag hade vunnit den senaste dragningen!
Jag vann en valfri omonterad stämpel från dem! Tusen tack!

Denna stämpeln valde jag, och jag har redan planer hur jag ska använda den och vem som ska få just det kortet!
Nu väntar jag på att bli ordentligt frisk från min magsjuka. Vågar nästan inte berätta att jag blev dålig i söndags, dagen efter Värmlandsträffen.... Har lite dåligt samvete för detta, men hur skulle jag kunna veta? Hoppas att jag inte skickade smittan vidare till någon av er alla som var där!


-mobilsvar eller inte-

Hittade en kul grej hos Elin.

1. Ta fram din mobil
2. Gå till inkorgen
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1-Första meningen i första sms:et
5. Fråga 2-Första meningen i andra sms:et...osv

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Smittrisken finns.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Ja.

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Vad gullig du är.

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga till din fiende?
Har ringt Slöjddetaljer men fick inte tag i XX.

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Det är lugnt.

6. Vilka ord skulle du säga till Gud om du träffade honom?
Ingång stora entrén.

7. Vad vill du höra mest av allt?
100:- i presentkort när du handlar för minst 400:- i din H&M-butik.

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Ringer honom.

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Nytt hos oss, exuviance, världssensation inom hudvård!Häng på ni med!

-värmlandsträffen avklarad-

Igår hade vi premiär på Värmlandsträffen. Det var en alldeles lagom stor skara deltagare som kom till Mörmoskolans matsal för att pyssla hela dagen lång! Kl.10-22 höll vi på och det var febril aktivitet hela tiden, det var knappt man hade tid att äta mat.
Jag och Lena, som arrangerade det hela, hade fixat med fika, frukt, godis thailunch och pizza på kvällen. Vi har jagat sponsorer och jag måste säga att det finns otroligt generösa företagare runt om i landet! Tusen tack om just DU är en av dem som sponsrat vår träff!!

Utmaningar hade vi gott om. Vad sägs om en skissutmaning, en utmaning där man skulle skapa ett kort/LO med inspiration av tre ord, två kitutmaningar, en PÅS-utmaning och så en utmaning där man fick låna stämplar från PRICKIFORM och sedan skapa något med dessa. Ville man vara med på allt, så fick man jobba på bra. Men man kunde också avstå utmaningarna helt och hållet.

I höst är det dags för fortsättningen på denna träff. Men innan vi spikar datumet, så måste vi kolla så att lokalen är ledig och att det inte händer andra spännande saker just då.

En liten bildkavalkad från träffen kommer här.


Vill du att jag ska ta bort en bild, så skriv en kommentar. Jag tar bort bilden och kommentaren så fort jag kan!

-hipp hipp hurra på din fölsedá-

Viktoria som driver Papper och Så´nt fyller år idag! Hon fyller inte 30 och inte 40, men något däremellan!


Hipp, hipp hurra på din fölsedá!!
Vi ses imorgon på Värmlandsträffen!
Är du scrappare eller kortmakare och ledig imorgon lördag, så finns det fortfarande plats! Hör av dig till mig eller Lena, kontaktuppgifter finns på Värmlandsträffens hemsida, HÄR!
Jag vågar lova en otroligt rolig dag bland pysselvänner, god mat, roliga utmaningar, sponsorsaker och mycket, mycket pyssel!!

-blogcandy-Klicka på loggan och ta dig vidare till Pappersarkens blogg - Lena lottar ut ett paket med papper, blommor och stämplar!
Det enda man behöver göra är att länka till hennes blogg från sin egen och sedan hoppas på tur!
Den 3/4 drar hon en eller kanske två vinnare??

Det finns ytterligare en utlottning hos Noll54... Det riktnummret säger väl allt?
Kika in på sidan och ta en lott du också!

-våren är på gång-

Trodde jag!
Igår snöade det hela dagen. Inte så att det lade sig någon snö direkt, men iom att det redan fanns snö på gräsmattorna och andra öppna ytor, så kändes det ändå så vinteraktigt!

Men i lördags, när jag gjorde detta kortet, sken solen och det var en alldels underbar vårdag!Papper, band och knappar från Papper och Så´nt! Dessa Doodlebugpapper är underbara, en riktigt karamell!!

-tim holtz-

Tim Holtz är en person som gör så fina saker! Jag var in till Annas Scrapbooking igår för att kika lite på hennes rea. Då fick jag syn på spindelnätsmasken och kunde inte motstå att ta med den hem. Jag hade sett denna filmen tidigare på morgonen och blev så sugen att testa på egen hand!

Titta på filmen och begrunda vad roliga saker man kan göra bara man vet hur och på vilket sätt!Jag har inte testat ännu, men jag återkommer med resultat när jag har gjort det!

-prickar-

Jag har gjort ytterligare ett kort med prickiga papper från Papper och Så´nt.Jag har några kort till på gång inom kort.

Nästa lördag är det dags för Värmlandsträffen och det finns platser kvar. Så är du intresserad av att komma, så går det jättebra att anmäla sig fortfarande!
Jag lovar en underbar pysseldag med många utmaningar, överraskningar och mycket glädje!!

-karlstad röstar-

Isak gillade inte Caroline af Ugglas, det har han aldrig gjort. Men jag kan tycka att låten växt för var gång jag har hört den, så jag tyckte faktiskt att den var ritkigt bra idag.
Men som sagt, det gjorde inte Isak och han var lite förgrymmad när hon fick en 12-poängare från Luleå-juryn. Men när Karlstad lämnade sina röster och HEAT fick högsta poäng då lät det annorlunda:
- Jag har alltid vetat att Karlstad är en bra stad.


Karlstad

1 poäng: Agnes - "Love love love"

2 poäng: Måns Zelmerlöw - "Hope and glory"

4 poäng: Malena Ehrnman - "La voix"

6 poäng: Sarah Dawn Finer - "Moving on"

8 poäng: EMD - "Baby goodbye"

10 poäng: Alcazar - "Stay the night"

12 poäng: H.E.A.T - "1000 miles"


Vinnaren blev tillslut efter många om och men Malena Ernman, spännande, spännande! Låten är bra och det ska bli kul att se hur den blir mottagen där borta i Moskva.


-rosa karameller-

Här kommer två kort som jag gjort med material från Papper och Så´nt. De där prickiga papprena från Doodlebug är så härliga.
Jag har alltid fallit som en fura över deras papper som ofta är småmönstrade och i alla regnbågens alla färger! Har ofta kommit hem med några fler färger än jag tänkt mig, bara för att de ser så goda ut!


Till detta första kortet har jag stansat ut bokstäver i foam och på så sätt gjort mina egna thickers. Jag trodde inte att det skulle fungera med mina QK-dies, men jag testade och det gick alldeles utmärkt och jag är jättenöjd!-koncentrerad-

Här kommer en LO som jag gjorde på kryssningen. Jag är inte världbäst på att fota dessa stora LO´s, men det syns ju vad det handlar om, trots att fotot är lite snett och vint!

Vi spelade mycket Kalaha på jullovet och här är det jag och Isak som tar en match. Jag gillar bilden när han är så djupt koncentrerad som han är. Det gäller ju att vinna!Klicka HÄR, så får du se den förlagan som vi jobbade efter på kursen som Lina hade. Kursen var jätterolig, tack för inspirationen!

-inspiratörspaket-

Jag fick förra veckan ett riktigt prickigt och härligt färgsprakande paket från Papper och Så´nt. Jag har ju fått äran att vara mars-flicka i Victorias inspirationteam.Jag väntar på att få en stund över för att skapa med dessa inspirerande sakerna! Jag har flera idéer och det kliar i fingrarna........

-media igen-

Mitt jobb hänger ihop med kårobligatoriets vara eller icke vara.
Lyssna och läs HÄR!

Kulingen vidgar sina mediarapporteringar, nu är det P3-nyheterna som gäller! Vad kommer härnäst?

-trött och lycklig-

Hemma igen...

Men det var en alldeles fantastiskt rolig resa! Jag är så nöjd, glad och full av inspiration! Och trött.

På måndagen lyckades jag med något som jag aldrig gjort förut. Jag låg i soffan trött efter helgen och en arbetsdag, pratade i telefon med min syster. Hon började läsa upp listan med namn på butikerna som ska på mässan i Göteborg till helgen... Sedan hör jag "Hallå! Veronika!! Ho, ho!"
Jag hade somnat med telefonen intill mitt öra.....................................!!! Ha, ha!

Tyvärr har jag inte hunnit fota mina alster som jag gjorde, men de kommer så småningom!
Här kommer några bilder från helgen som var!Först ut en bild från en av kurserna, tror att vi jobbar med att klä en låda.


Cropparty på gång. Några har inte kommit tillbaka från middagen, men kreativiteten flödar!


Här ligger ett gäng bidrag till en av de tälingar som man fick delta i om man ville.


Jag sitter och förbereder mig inför en kurs som Lina ska ha.


Här ute höll butikerna till, Arkivet till vänster och Scrapperiet till höger (utanför bild).


Systeryster väntar på något gissar jag...I Arkivets egen blogg finns ett gäng bilder från resan, både på det vi skapade efter och foton.


Fler bilder finns i diverse bloggar:

Scrapperiet
Maria
Mallafors
ÅsaM
Jenny Sandberg
Karin
Anna
Gunvor
En hälsning till alla som jag träffade, det var jätteroligt att lära känna er!
Ett stort tack till Arkivet som arrangerade det hela! Tack också till alla otroligt duktiga kurlsedare och annat folk, Scrapperiet och sist men inte minst systeryster som åkte med mig!


Jag bokar mig utan tvivel på nästa kryssning!


RSS 2.0