-adventstid-

Idag är det första advent och vi har tänt första ljuset och smakat på julens första julmust. Vi har också hunnit ner till stan en sväng och där, "Mitt i City" satt Tomten, precis som i Amerika, och pratade med barnen som stod i kö får att få chansen att personligen lämna över sin önskelista.


Igår hade Isak karateträning hela dagen och jag var med och tittade. Vilken träning karetn är, otroligt intensivt och bra träning på alla sätt och vis! Balans, smidighet, koordination och kondition!
Jag är imponerad av hur mycket de har lärt sig sedan de började tidigare i höstas.
Nästa lördag är det tävling i Kil, men tyvärr och jämmer och elände, så är det samma dag som vi har julbord på jobbet. Så jag kan inte åka med och titta!!! Men så är det, man kan inte få allt här i livet!Stämpel kommer från hÄnglar och stÄnglar och tjejen är färglagd med Promarkers och vingarna har fått lite glitterlim på sig. Blommorna har jag stansat med min Retro blompunch storlek medium, Eva har jag stansat ut med QK Finale grand, siffrorna är utstansat med QK Paige mini. Papper är okänt, knappar från min knappsamling och cardstock är Bazzill. Den blå mattan är stansad med Spellbinders Nestabliilties och pappret är från Forma Hantervks egna papperskollektion från något år.

-förändringens vindar blåser-

Sent igårkväll klubbade Kår FUM igenom att de ska avveckla sitt huvudmannaskap för Kulingen, dvs min arbetsplats.
Nu är frågan om jag och mina kollegor kommer att ta över som ett personalkooperativ eller inte. Egentligen är det väl inget att fundera på, vad har vi för val? Skönt är det iallafall att det är klubbat och klart, nu kan vi arbeta vidare med ett mål i sikte.

Kort gör jag som vanligt, ett bebiskort till en liten Nils. Här har jag använt lite mindre bokstäver än det som jag gjorde för några veckor sedan. Bokstäverna blev inte så dominerande här.Stämpel: Magnolia, som jag har färglagt med distresser, utstansade bokstäver är QK Studio skinni mini och mönsterpapper kommer från min spillbitshög.

-i´m singing in the rain-

Mitten av november och det har regnat rejält idag! Hade det varit lite kallare idag, så hade vi haft mycket snö ute! Jag både vill och inte vill ha snö. Det kommer att bli härligt när snön kommer, om den får ligga kvar! Men tänk innan vägarna är plogade och de där dagarna som bara töar bort...
Fast det gäller väl att tänka positivt. Det kommer att bli en underbar vinter bara vi får massor med snö! Kom nu då!!


Jag har gjort ett dopkort till en liten Milo, kortet skulle gå i blått och grönt.Stämpel kommer från InkyWings, papper från olika ställen, bokstäverna är QK Katie classic, rosorna är från ett av alla ställen som säljer pappersblommor och sist men inte minst har jag glittrat med lite stickles.


Igår var det dags för ljusstöpning på Fågelviks fritids, där Isak går. Det är en riktigt trevlig tradition, man får komma till fritids och stöpa ljus under en kväll. Nu har vi 12 handstöpta ljus som kommer att lysa fint i våra ljusstakar i jul. För några år sedan försökte jag få Isak att ge bort några ljus i julklapp, men det gick inte an! Dessa ska brinna här hemma.
Nästa vecka är det dags för ljusstöpning på Björknäs, Axels fritids. Går man med ett barn, så får man väl gå med det andra barnet också... :-)

-fars dag-

Grattis på fars dag pappa!

Detta är ett av paketen som jag hade med till försäljning på marknaden igår. Detta blev över och jag skickar det i tanken till min pappa. Barnen gav det irl till sin pappa...
Köp två betala för en... :-)

Tagen har jag stansat ut med QK Revolutiondie, bokstäverna är stansade med QK Abigail. Jag har färgat in tagen med Distressdyna Vintage Photo och stämplat med en klocka från Pink Cat Studio.


-höst- och julmarknad i naturbyn-

Igår var jag med på min första höst- och julmarknad någonsin. Det jag i Naturbyn i Långserud och det var premiär för en mrknad där Måste säga att det var en undebar plats att ha julmarknad på! Riktigt stämningsfullt.
Nästa år hoppas jag på fler marknadsstånd och fler besökare, även om det inte alls var dåligt igår. Det var riktigt roligt och en jämn ström med folk!
Korvgrillning, kaffe, godis, hantverk, ponnyridning fanns med på programmet. Jag återkommer gärna nästa år!

Visar några bilder från mitt lilla stånd. Jag fick äran att stå i disken... ha, ha! Men jag hade iaf tak över huvudet! Jag hade önskat att få vara i en av stugorna, men det blev fullt där. Jag var lite rädd att mina pappersprodukter skulle bli förstörda av luftfuktigheten. Men jag räddades av att det inte regnade igår.


-tags-

Jag har gjort ett gäng tags/etiketter som är tänkt till julklappar eller kanske på en glöggflaska som man ska ge bort.
Jag har knytit i ett linsnöre i varje tag och tanken är att jag ska sälja dem på julmarknaden i Långserud på lördag.
Mellan kl.11-16 i Naturbyn, skyltat från E18. Välkomna!Jag har färgat in tagsen med brun distressdyna (Vintage Photo) och röd Adirondack (Red Pepper). Sedan har jag stämplat med bakgrundstämpel från Reprint och den stora God Jul-texten är från Inkido.

-vimplar-

Jag har hunnit med lite annat än bara kortmakeri den sista tiden. Isak har fått ett gäng vimplar till sitt rum. OK, fönstret med fönsterfoder är inte riktigt färdigt och dörren till rummet saknas, men vimplar har han!

Nu vill Axel också ha vimplar till sitt rum. Så idag har jag sytt jättemånga vimplar, ska bara sätta mig framför TV:n ikväll för att vända flaggorna och sedan får jag sy på dem på ett band en annan dag.
Har planer på att sälja några längder på julmarknaden på lördag, har sytt både gröna, turkosa, blå, rosa och röda flaggor.


RSS 2.0