-passion for hair-

Någonstans i landet har en hårsalong öppnat, en salong med namnet Pure. Jag fick en beställning på kort som skulle skickas till invigningen.
Hade ingen passande stämpel, så det fick bli ett helt scrappat kort.
Trevlig valborgsmässoafton önskar jag er alla!

-svensk scrapbookingTV-Jag gillar när folk tänker nytt, vågar testa och vågar vara lite före. ScrapbookingTV på svenska. Härligt!

Här kommer första avsnittet, håll tillgodo!


-atc-

För första gången på länge har jag varit med på en swapp, en ATC-swapp. Det var en swapp arrangerad på Stämpelsnack och temat var Tim Holtz.
Man skulle göra 9 st. ATC med inspiration av herrn och det var otroligt roligt!

Vad är ATC, varför göra 9 st och vad är en swapp?
En swapp är ett byte, man gör ett gäng (9 st) likadana eller olika (beroende på vad värdinnan bestämt) ATC och dessa skickar man sedan hem till värdinnan. När alla 9 personer skickat in sorteras korten och skickas tillbaka. Jag har alltså fått hem 9 olika ATC istället för de jag gjort.
Jätteroligt och inspirerande. Man får så mycket inspiration av att se vad andra gjort.
Ett ATC är ett litet kort, i samma storlek som samlarbilder/pokemonkort eller liknande.

Här kommer mina 9 bidrag.Jag har först färgat in pappret med grön distress, sedan har jag maskat pappret och färgat in med brun distress. Innan jag tog bort masken stämplade jag in med en textstämpel. Chalkat, lite wellpapp och en brad.


-axel 7 år-

Igår hade vi en jubilar här hemma, Axel fyllde 7 år.
Han firades på morgonen med sång, paket och frukost med födelsedagskoppen.
Kort fick han också.Motiv från The greeting farm färglagt med promMarkers. Papper, bokstavsstickers och annan dekoration från div. företag.


Axels högsta önskan var att få fira födelsedagen i stugan på Lindbäck, så efter skolan packade vi in oss i bilen och åkte iväg.
Tårtan var beställd hos Cakehelp och den hämtade vi på vägen. Axel hade valt pingvintårta, och han var supernöjd!! Den var otroligt god också, det var alla överens om, det mmm:ades överallt. Barnen sa att det var den godaste tårta de någonsin ätit! Men en sugarpaste-tårta är mäktig! Att barnen orkade äta en varsin pingvin efteråt är en gåta. En liten pingvin överlevde, en av kusinerna blev nog lite småkär i pingvinen och gullade med den och kunde inte äta upp den där och då... :-)


Imorgon ska vi ha barnkalas, Axel bjöd in hela klassen... 22 barn! Undrar om jag och Anders egentligen vet vad vi ger oss in på?

-lika men olika-

Två kort till födelsedagsbarn. Korten blev olika fast ändå lika och de var jätteroliga att göra!Stämpel från The Greeting Farm, motivet är färglagt med ProMarkers, bokstäver och siffror är Thickers, papper är de nyaste från Maja design, ovalen och ramen är stansade med Spellbinders. Sist men inte minst lite Stickles!
Stämpel från The Greeting Farm, motivet är färglagt med ProMarkers, bokstäver och siffror är Thickers, blommor och papper är blandat godis från min låda, ovalen och ramen är stansade med Spellbinders, spetsen är stansad med en kantpunch från Martha Stewart. Sist men inte minst lite Stickles!

-påskägg-

Jag målade påskägg innan påsk... När jag satt och målade de gamla äggen, kom barnen till mig och frågade varför jag förstörde äggen, de var allt finare med kycklingar och tuppar....
Detta ägget fyllde jag med godis och gav till mamma och pappa när vi åkte till dem på påskafton.

Ägget är målat med vit matt hobbyfärg. Blommor och blad från min samling. Prickarna har jag gjort med Pearlmaker.


Påsken försvann i ett rasande tempo! Efter Tranemobesöket där min bror och syster också var på besök, åkte vi vidare till Långserud. Dagarna där kan sammanfattas med ett gäng ord: kamin, pärlspont, barn, snö, lera, kökssoffa, 4-hjuling, vinterbad osv.


På fredagen satt vi i slänten vid sjön och fikade, där hittade vi också årets första blåsippor. 


 

Samma eftermiddag lockade farbror Thomas med bastubad och dopp i sjön. Hua, aldrig i livet att jag skulle utsätta mig för det! Men både Isak och Axel doppade sig, huvud och allt!
Axel ångrade sig senare på kvällen när fötterna var iskalla och inte fick upp värmen. Men jag tror inte att det berodde på badet, utan på att han gick runt på bryggan där han sopade och lekte mellan bastubaden.Sugen på att bada någon?

-mässa och träff i karlstad-


Tjohooo, jag och systeryster har anmält oss idag!Klicka på bilden för mer information.


Det ska bli så roligt, men jag kan inte säga att jag redan nu längtar till oktober. Jag vill faktiskt njuta av våren och sommaren först. Men efter det vet jag vad jag siktar på!!

-vad kommer imorgon-

- Ja, nu är snart långfredagen slut. Vet ni vad dagen imorgon heter?
- Kortlördag, svarar Axel bestämt.

-långfredag-

Idag är det långfredag.

- Visst finns det långfredag på sommaren också? Axel funderar.
- Njaa... nej det finns det inte, svarar jag.
- Jo, det finns det! svarar han bestämt och fortsätter:
- Jag kommer ihåg i somras, då var det en fredag och den var sååååå lååååång!

-glad påsk-Jag vill passa på att önska er alla en riktigt glad påsk. Snart bär det av till Blåkulla för alla som har licens!

Påskriset som vi har hemma hos oss är dekorerat med fjädrar, men också av utstansade fjärilar som jag klistrat fast på grenarna. Ide'n har jag tagit från Tesa, en kreativ själ som jag lärt känna genom denna härliga hobby, scrapbooking.
Nu fattas bara alla små ägg, som Axel har målat. De måste få en lite snodd, så att det går att hänga upp dem i påskriset också, men de måste torka först.Punchen är från Martha Stewart.


Jag har också fått lov att blogga Axels Påskgubbe från rymden som han gjorde på fritids igår. Jag älskar när man ser att barnen själva gjort sitt pyssel, varför ska jag ha saker hemma som personalen gjort?
4 ögon, två munnar varav en räcker ut tungan, en lång hals och otroligt snygga fjädrar på toppen.

Så var det med det. Ta det lugnt i trafiken alla ni som ska ut och köra. Och glöm inte bort att hålla fast er ordentligt i kvastarna för nu kööör vi!


RSS 2.0