-solen lyser, himlen är blå-

Det är nu man får lön för mödan av allt slitjobb i vintras och höstas!
Alla de där slaskiga, leriga, regniga dagarna då man frös när man stod där ute och räknade barnen på gården! Alla de där dagarna då det tog många kvartar att få in alla barnens kläder i torkskåpet... och när kläderna var torra igen skulle de försiktigt, försiktigt lyftas ur torkskåpen, så att inte all intorkad sand skulle rasa av på golvet...

Idag har jag suttit i solen och njutit av mitt jobb!!
Många föräldrar tycker synd om sig själva som måste gå in och sätta sig på något kontor när vi får sitta ute och njuta... det är samma föräldrar som är lyckliga de där dagarna då regnet står som spö i backen och de får gå in och sätta sig på sitt kontor medan vi står kvar där ute...

Vi har idag haft ca 20 grader i solen! Mmm, säger jag bara! Jag gillar mitt jobb....


Imorgon ska jag skicka en bunt kort till försäljning på Anders skola. Mitt senaste alster som åker med till försäljning är detta blåa kort med en av mina fina hÄnglarstämplar! Undrar om jag får det tillbaka imorgon...

image231

Dagens kommentar: "Mamma, jag tycker inte om potatismos, vi kan äta äppelmos istället."
Axel (som för övrigt gillar potatismos) försöker påverka mig när jag står och lagar en kulinarisk middag i eftermiddags...

Äppelmos och korv? Ja, jag blir inte förvånad, jag hörde av Isaks kompis V idag att han tagit en smörgås med smör, mjukost, messmör och kaviar på mellanmålet i skolan idag!!! Det är ingen ordning på dagens barn... ha, ha!


-färdig-

Jodå, jag blev färdig med mitt beställningskort. Hoppas att Anita inte brukar kika i min blog... ;-)
Som jag skrivit tidigare, jag är ordentligt lövad just nu. De måste vara av en klibbigare variant, för de fastnar väligt lätt!

image230


Dagens kommentar: "Om vi hade döpt våra barn till Lugn och Ro, då hade jag kunnat säga varje dag: Åh, vad Lugn och Ro vi har!"

Anders filosoferar när vi sitter ute i solskenet ute i trädgården och försöker dricka en kopp kaffe i lugn och ro... Barnen hade nämligen lite andra önskemål... :-)

-lyckotjut 2-

1. Solen skiner och vi har varit ute i trädgården och njutit av solskenet!!
2. Isak är hemma hos en kompis och leker.
3. Jag har fått beställning på ett födelsedagskort.... jag visar i kväll när det är färdigt!

-lyckotjut-

Jag hittade igår en blog som gjorde mig glad. Det är en blog som handlar om glädje och lycka! De utmanar alla att ta vara på glädjeämnen varje dag! Gå in och kika i blogen, Lyckotjut.

LIte senare på kvällen hittade jag till myrans memoarer och därífrån tog jag med mig en idé om att skapa en kategori som heter just Lyckotjut.

Jag antar lyckoutmaningen och ska försöka uppdatera förhoppningsvis varje dag med 3 saker som jag är lycklig över just då.


I skrivandes stund är jag lycklig över...

1. att solen skiner och jag har förmånen att få vara utomhus på jobbet!
2. att jag får möjligheten att gå på Isaks simskoleavslutning kl.10 idag.
3. att jag kom ihåg att sätta igång en tvättmaskin direkt på morgonen, bara att hänga tvätten när jag kommer hem!Jag ska dessutom utmana mig att varje dag röja/städa något av alla mina projekt som bara ligger och tynger ner mitt samvete. Om jag tar en liten sak varje dag, så kommer jag en bit på vägen!


Jag lägger in en bild som jag tycker passar här också. Det är en bild som jag redan visat här nyligen, men den bliden gör mig glad och jag väntar på att få åka dit ut igen när det är sommarvärme ute...

image223


-aj lööööv it-

Japp, är inne i en lövperiod! Mina lövpunchar används flitigt, och det gör mina chalks och min limpenna också... :-)

image229

Igår länkade jag till en ny blogg, Cathrin. Kika in hos henne och titta på hennes kort!

Dagens kommentar: "Mamma, dina ben är stora och pappas ben är små. Han är som en bebis."
Axel funderar när han hänger mot oss och våra ben när vi hjälper honom efter toalettbesöken...

-födelsedagskort-

Idag fyller en av mina vikarierande kollegor 70 år och igårkväll satt jag och gjorde ett kort till henne.
Vi ska idag ta en promenad med alla förskolebarn på hem till henne och sjunga för henne där. Och alla barnen ska få ha en varsin ros att lämna över till henne.


image228

Dagens kommentar: "Anna-Lisa 70 år! Åh, då fyller hon snart 100 år!!!"  Isak läser på kortet till Anna-Lisa.


-vá dé blåser i träa idá-

Idag vaknade vi till en blå himmel och solskimmer bland trädens kronor. Vi kunde inte motstå att åka ut på lite äventyr.
Hammarö sydspets är en härlig plats att åka till, även om det kan vara lite lugnare om det inte blåser mer än vanligt... Oj, oj, oj vad det blåste där ute!!
Härligt var det iallafall!

image222
Det stör mig att horisonten är sned, annars gillar jag fotot med denna härliga vy. Lång, långt där borta finns Vänersborg, Lidköping och Kinnekulle...


image223
Barnen var väldigt sugna på att sätta sig här och fika.... Det blev inte så...


image225
Isak, allas vår spexare som apar till sig så fort en kamera kommer fram...


image226
Axel sitter och fiskar...


image227

Fyren som inte är i bruk nu var en spännande fikaplats...


image224
Vi hittade allt en plats med lite mer lä än längst nere vid strandkanten. Utsikten är härlig!!


Dagens kommentar: "Vänern? Samma sjö som hemma hos oss?" Axel funderar, så heter ju den sjön där vi brukar bada...

-det är vår-

Våren har kommit hit till Värmland!!

På jobbet har vi haft 19 grader varmt i solen ett par dagar nu, det ni!! Helt underbart är det då att sitta ute och äta lunch tillsammans med barnen. Vi har världens bästa solvägg, med sol från kl.10 ända fram till kl.17.
Men det är ju bara mars än så länge... tänk er hur det kommer att vara i juni, juli eller augusti... Då flyr vi fältet! :-)

Några vårbilder från min egen trädgård.

image219Våra bin har börjat vårstädningen i kupan och passar på att sola lite. Bra att de börjar jobba nu så att de är fit for fight när blomningen startar och de ska dra in nektar som ska bli till honung. Längtar redan efter jordgubbar och färsk nyslungad honung som ringlas över.... *slurp*

image220Kvällens kommentar: " Vad du ser konstig ut, pappa!"

Axel 3½ år, får syn på pappa Anders som ska iväg på Westernfest med kollegorna. Det är bara hästen som saknas för att Anders cowboydröm ska bli fullkomlig...

image221


Jag har lagt till två nya länkar till samlingen här bredvid.
Det är till två värmländska pysslare, eldh - en pysseltokig tjej i Värmland och Thezzans pyssel.

Trevlig helg på er alla!!

-andra pris-

När jag var hemma hos mina föräldrar på sportlovet bestämde jag mig för att göra ett kort till Poppes vårtävling.
Reglerna var enkla, gör ett vårkort med en stämpel från ett stämpelföretag som finns i Poppes sortiment. Jag hade inte mycket saker med mig hos mamma, men jag lyckades ändå få till ett kort som jag skickade in i absolut sista minuten!

Idag fick jag ett mail från Poppe: jag kom på andra plats!!! Tjohooo, vad glad jag blev!!!!! Detta behöver jag verkligen idag, allt känns lite segt i nuläget...

Här är kortet som jag bidrog med:

image218

Jag är jätteglad över min vinst.
För den som ev. funderar över att jag deltagit i och vunnit ett pris hos Poppes stämplar där min syster är DT kan jag berätta att hon inte vetat om att jag deltagit i tävlingen. :-)


Dagens kommentar: "Fick du silver då? Var är din medalj?" Isak funderar efter att jag berättat om min andraplacering.


-rätt låt vann-

Tjohooo... rätt låt vann!!
Här hemma var vi relativt överens! Anders hade The Ark och Andreas Jonsson som favoriter, medan jag och Isak hejjade på The Ark för fulla muggar!
Isak var helt såld på rocklåten och tyckte att den var klart bäst! Men lite synd var det om Tommy Nilsson som inte fick ett enda poäng, kunde vi inte ringa och rösta lite på honom också, så att han fick några poäng iaf. Men våra röster hade nog inte gjort så stor nytta bland alla miljoner röster som ringts in...

Nu ser vi fram emot den 12 maj och Helsingfors, det ska bli jätteroligt!
Kvällens kommentar: Låt nr.7 startar och Tommy Nilsson kommer i bild: "Vilken gammal frisyr han har. Det ser ut som om han hade levt på stenåldern." IsakYtterligare en kommentar av Isak när The Ark sjunger sista gången: "Titta, tröjan åkte av honom."


-utmanad-

Just nu i skrivandes stund är jag sur som ättika!! Jag har skrivit hela kommande inlägg en gång och skulle bara förhandskolla det innan jag publicerade det för min publik. Då försvann det!! ERROR!!! Sk*t!!!
Men!! Jag andas lungt och börjar om från början:Jag har blivit utmanad av Agneta, Helene och även Theresia på ett litet hörn.

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör enlista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Ska se om jag kan komma på några egenheter som jag har...1. Jag blåmarkerar alltid ett par rader när jag läser en text på datorn. Samma rader avmarkerar jag en sekund senare för att på direkten blåmarkera dem igen. Så håller jag på medan jag läser. Ganska irriterande för övriga läsare har jag förstått...

2. Jag tycker om att äta smörgås med ost och senap på.

3. Nöden har ingen lag. Jag har inga hämningar, jag går på toaletten även om jag pratar i telefon - det är ingen som hör... väl?

4. När jag går ut måste jag lämna toalett dörren öppen på glänt.

5. När jag ska tanka bilen slår jag vad med mig själv om hur många liter som kommer att gå i tanken.

6. Jag är av naturen en rörig & slarvig person utan minsta uns av pedanteri i mig. Men i garderoben ligger mina t-shirts i en jättefin hög. Resten av kläderna ligger lite huller om buller.... :-)


Nu skickar jag vidare utmaningen till dig som tycker att det verkar roligt. Lämna gärna en kommentar om du har antagit utmaningen!Lite titt som tätt kan man läsa dagens kommentar i Helens blog. Jag apar efter och hoppas att det är OK!

Dagens kommentar:
"Nej, farfar stoppade inte om mig igårkväll. Jag tror inte att han kommer ihåg hur man gör. Du vet, det är ju 35 år sedan han stoppade om en unge senast!" Isak 6½ år gammal bli omsoppad i sängen av mamma.

-än så är det vinter-

I söndags körde jag & co hem Theresia till Bottnaryd. Hon hade varit upp till oss i Värmland för att delta på Vänerträffen och det passade bra att vi åkte neröver tillsammans.
Så efter att vi städat färdigt körde vi ner till Småland. Efter att vi lastat av Theresia och hennes saker och sedan lekt en stund med Märta for vi vidare ner till Tranemo och mina föräldrar.
Där tillbringade vi de första dagarna på sportlovet och jag kan sammanfatta dagarna så här: mycket mat & fika, bastu, lek och pyssel.

Jag kan visa två av korten som jag gjorde, de andra är än så länge hemliga för internetpubliken!


image213

image212

-vänerträffen-

I lördags var det så äntligen dags för Vänerträffen!!
Jag kan inte fatta att det faktiskt genomfördes och att det blev en sådan succe som det faktiskt blev!! Det finns redan planer på en fortsättning i höst!

49048-211

RSS 2.0