-i ur och skur kulingen 40 år-

Idag fyllde I Ur och Skur Kulingen 40 år. Det är inte illa.

Den 13 januari 1969 startade Karlstads tredje förskola, Karlstads första icke kommunala förskola. Karlstads studentkår startade Ällgården som på 70-talet bytte namn till Kulingen och som på 90-talet anslöt sig till I Ur och Skur.
1996 började jag att jobba där. Det känns bra.
Idag hade vi kalas och vi bjöd på Krabbelurer som vi stekte över öppen eld, mums!



Receptet kommer här:

Krabbelurer


ca 30 st

*1,5 dl socker
*2 ägg
*1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker
(margarin att steka i)

Rör ihop alla ingredienser.
Ha lite margarin i en stekpanna, lägg små klickar av krabbelursmeten i stekpannan och grädda.


Till saken hör att jag bytte ut ca 1/3 av mjölet mot grahamsmjöl pga rådande orsaker. Det blev inte sämre smak av det!


Imorgon kommer det garanterat lite reportage i både NWT och VF.... Hmmm....



Idag är det också tjugondaknut - jag hann inte med, tar bort sakerna imorgon istället.
Idag fyller också Hans år - grattis!

Kommentarer
Postat av: lenalandis

Det ser riktigt gott ut det receptet måste jag skriva ut!

2009-01-13 @ 22:59:01
URL: http://lenalandis.blogspot.com
Postat av: Carina B

När vi gör detta "godis" med scouterna så har vi en glasslåda med strösocker som vi vänder runt "skabbelucken" i efter att den är gräddad. Det gillar barnen. Tänk på att använda gjutjärnspanna om man inte har någon murikka-panna och är ute över öppen eld, och handtaget blir mycket varm, arbetshandskar funkar som "grytlapp".

2009-01-14 @ 03:15:01
Postat av: Theresia

Hipp hipp HURRA för Kulingens födelsedag!!

Krumelurerna ser goda ut, men lite svarta... Hoppas ni hade en trevlig dag!

Kram Syster och Märta.

2009-01-15 @ 10:35:30
URL: http://theresias.blogg.se/
Postat av: VeronikaP

---> Host, host hum! De som är lite svarta, det är de som är gjorda med kärlek... ;-)





---> Vi hade inget socker till våra krabbelurer eftersom vi har tagit beslutet att minska ner på socker till barnen på vår förskola. Dessa är jättegoda utan socker också.

2009-01-15 @ 18:46:48
URL: http://veronikap.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0