-vattkoppor-

Jaha... så var vi drabbade!
Har anat att Isak skulle få det ganska omgående när han började skolan. På förskolan har barnen varit utomhus så mycket och alla dessa epidemier har stannat hos ett eller ett par barn.

"Men nu så har det ändå x~x~x hänt....."

Han verkar ha fått en ganska lindrig variant. Vi räknade precis till 70 koppor på kroppen, varav två som sitter inne på tandköttet. Det är de två som han lider mest av och de två som sitter i hårbotten. Annars verkar han vid gott mod. Ingen feber och bästa medicinen är att få sitta och titta på TV (hans egna ord), vilket han gärna får göra när han är sjuk.

På onsdag är det julfest med luciatåg på Isaks skola, det är synd att missa denna tillställning. Men det blir lucia nästa år igen!

Jag gissar vad som kommer att hända om en vecka eller lite senare.... näste man till drabbning!! Inkubationstiden är 10-20 dagar och Isak har smittat från slutet av förra veckan.... Hoppas att tomten inte är rädd för smittan, utan vågar komma med julklappar ändå!!

Jag blir väl hemma från jobbet hela veckan kan jag tro. Inte mig emot, vi ska baka pepparkakor och lussekatter. Och så kanske jag hinner göra ett julkort eller två... ;-)

Kommentarer
Postat av: Peterlina

Åh... vattkoppor kan vara riktigt trevligt. Alltså, inte så då, men det är inte alltid barnen blir så himla sjuka. Nästan som ett litet extralov bara. Det är alltid mysigt att vara hemma utan att själv vara sjuk! :D

Hoppas han har en lindrig variant.

2006-12-11 @ 12:29:47
URL: http://peterlina.blogspot.com
Postat av: Malin

Stor kram till er allihop. Men det låter ju liiite mysigt också.
Kram kram

2006-12-11 @ 16:23:00
Postat av: Lenalandis

Inget ont som inte har något gott med sig...
Det blir säkert några fina kort som du hinner med.
Lena

2006-12-11 @ 18:50:34
URL: http://lenalandis.blogg.se
Postat av: VeronikaP

Ja, det är ju hemskt att säga att det är mysigt när barnen är sjuka... Men faktum är att han inte är så väldigt dålig och sedan plus att han är mycket tålig ger en glad pojke som inte klagar mycket!
Imorgon ska vi fixa en hemlig låda till honom, en hemlig piratlåda...
Jag har varit hos Anna och köpt passande papper... Visar när den är färdig!!

2006-12-11 @ 20:04:36
URL: http://veronikap.blogg.se/
Postat av: Gunvor

Va trist med vattkoppor precis till Jul! Simon hade det för några år sedan, och tycker fortfarande att det är det värsta han varit med om. Skulle klådan bli för svår rekommenderar jag apotekets kylbalsam eller - i allra värsta fall - hydrokortisonkräm till natten (för att barnet ska få sova). Under en så kort period som denna är det knappast farligt och corisonhalten i den receptfria krämen är låg.

Kram

2006-12-12 @ 10:58:52
URL: http://gunvors.blogg.se
Postat av: Anna

Kan du inte skicka hit lite vattkoppor till oss? Vore så skönt om barnen kunde ha det någon gång så det vore över sedan.

Hoppas han fortfarande mår ok.

Kramen Anna

2006-12-12 @ 12:51:58
URL: http://annastenman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0